سقف کاذب گچی به دو دسته مشبک و یکپارچه تقسیم میشود که تفاوت آنها در نحوه نصب، نمای ساختمان، و موارد استفاده است. سقف کاذب یکپارچه شامل گچبرگ یا پانل های گچی میشود که توسط اتصال دهنده ها به زیرساخت فلزی خود متصل میشوند. سقف کاذب مشبک شامل تایل های شصت در شصت میشود که پروفیل به کار رفته جهت نصب آنها در نمای ساختمان قابل مشاهده است.
جهت مشاهده جزئیات بیشتر درباره سقف کاذب و انواع آن مقاله سقف کاذب چیست را مطالعه نمایید.
پیش از مطالعه باقی مقاله، به یاد داشته باشید که نصب سقف کاذب نوعی تخصص است و این مقاله صرفا جهت آشنایی شما گردآوری شده است.
شبکه به کار رفته برای سقف کاذب یکپارچه از پروفیل F.L.U تشکیل میشود. جهت آشنایی با انواع پروفیل ها و نبشی های مورد استفاده در درای وال لطفا پروفیل و بست های اتصال را مطالعه نمایید. پس از مشخص کردن و علامت گذاری محل نقاط نصب پروفیل ها، پروفیل U شکل به شکل افقی بر روی دیوار نصب می گردد.
پس از اتصال پروفیل های U شکل به دیوار، آویز های افقی به سقف اصلی متصل میشوند. توجه داشته باشید که فاصله نصب آویز ها با توجه به پروژه شما متغیر است و توصیه میشود حتما افرادی متخصص بر نصب آنها نظارت داشته باشند. با این حال در نصب گچبرگ، فاصله آویز ها بستگی به نوع آویز دارد. در صـورت استفـاده از آویز های ترکیبی، حداکثر فاصله آویز ها از یکدیگر 1.5 متر میباشد. این در حالی است که آویز های نانیوس امکان فاصله 4 متری را فراهم میکنند.
در قدم بعدی، پروفیل های باربر (معمولا پروفیل F) به آویز ها متصل میشوند . اتصال پروفیل باربر به آویز بستگی به نوع آویز ها دارد. پس از نصب پروفیل های باربر، پروفیل های پنل خور (معمولا پروفیل U) جهت اتصال مستقیم گچ برگ در زیــر پروفیل باربر نصب میشوند. فاصله پروفیل های پنل خور از یـکدیگر باید 60 سانتی متر باشد. این پروفیل هـا توسط بست اتصال کلیپس به یکــدیگر متصل میشوند.
در سایر کشور ها استفاده از furring channel نیز مرسوم است. با این حال در ایـران معمولا از پروفیل های F و U استفاده میشود.
پس از نصب کامل شبکه، پنل های گچی بـا پیچ به پروفیل های U متصـل میشوند. پیچهایی که برای نصب گچبرگ استفـاده میشوند باید مطـابق با استاندارد های ASTM C1002 تولید شوند.
پیچ ها با توجه به استاندارد ASTM C 1002 به سه دسته تقسیم میشوند
تایپ S
تایپ W
تایپ G
جهت اتصال گچبرگ به پروفیل از پیچ های تایپ S استفاده میشـود. کاربرد پیچ های تایپ W در اتصال گچبرگ به ساختار چوبی است و برای اتصال گچبرگ به شبکه فلزی توصیه نمیشود. همچنین پیچ های تایپ G جهت اتصال پنل ها به یکدیگر کاربرد دارند. پیچ ها نیـز باید به گونه ای هدایت شوند که با فاصله اندکی زیر پانل قرار گیرند و به کاغذ و هسته آن آسیـبی وارد نکنند.
پس از نصب کامل پنل ها، درز ها و پیچ ها بوسیله بتونه پوشانده شده و سپس کل سطح با لایه ماستیک پوشانده میشود.
در نصب سقف کاذب مشبک از سازه سپری کلیک (T-bar) استفاده میشود. این سازه ها T شکل بوده و امکان نصب تایل های گچی را فراهم میکنند. طول معقول برای این سازه ها شامل 60، 120 و 360 سانتی متر میشود. پیش از روع مراحل عملی نیاز است که خط تراز سقف کاذب یا فاصله سقف کاذب از سقف اصلی مشخص گردد. در مرحله نخست نبشی (پروفیل L) به سرتاسر دیوار متصل میشود.
پس از نصب پروفیل به سرتاسر دیوار، محل نصب سازه ها بر روی سقف مشخص می کردد. سازه های سپری (تی گرید) به آویز ها متصل شده و بر روی نبشی نصب میشود. در مرحله بعد، تایل های گچی به آسانی بر روی ساختار شبکه قرار می گیرند.